Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: lej

odpow dla marty 17/07/2008 10:15 #13

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
z moją protezą stałą jest sprawa dosyć skomplikowana,ponieważ muszę czekać 1/2roku na kolejne badania scyntygrafi kości.to badanie da mi ewentualnie przepustkę do drugiego etapu protezowania.wtedy mam nadzieję że zdecyduję sie na lej silikonowy,mimo że protetycy są sceptyczni ,przynajmnie ci z którymi na ten temat rozmawiałem.spytasz dlaczego,a no poznałem zalety i wady tego produktu od osób ktore umieły mi wyjaśnić szczegółowo co to takiego jest.napewno jest to rzecz droga,ale w użytkowaniu zdaje egzamin,warunek kikut dobrze przygotowany.wiesz nie jestem fachowcem moze nie umiem tego dobrze wytłumaczyć.najlepiej zasięgnąć informacje u dobrych fachowców.mimo że mam tylko protezę tymczasową(lej zwykły) wydaje mi się że chodzę nie żle,mimo że jestem emerytem na brak pracy zajęć nie narzekam.jan
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: lej 31/07/2008 08:32 #14

• 159
  • ( Użytkownik )
  • 159 Avatar
Witam wszystkich .Ja chodzę w protezie podudzia 18 lat ,od roku mam protezę z lejem silikonowym.W moim przypadku silikon się sprawdził a jestem bardzo aktywną osobą.Jeżeli chodzi o zmiany objętościowe kikuta to można je korygować pończochami nakładając je na silikon.Mój silikon posiada pierścień uszczelniający zamiast pina z zamkiem.Mogę z czystym sumieniem polecić lej silikonowy osobą ,które maja już uformowany kikut.

Re: lej 31/07/2008 11:52 #15

• Jolka
  • ( Użytkownik )
  • Jolka Avatar
Ja chodzę w protezie od 31 lat. W tym roku postanowiłam zmienić protezę na taką z lejem silikonowym. Naczytałam się sporo, porozmawiałam w ORTOCENTRUM i jeszcze czeka mnie wizyta w zakładzie ortopedycznym. No cóż lata lecą a do emerytury daleko ;) Taki post jak Twój dużo mi daje, bo zdanie użytkownika jest dla mnie bardzo cenne. W poniedziałek jadę na spotkanie z protetykiem i wtedy dam znać, co dalej z moją nową super protezą

Re: lej 31/07/2008 17:01 #16

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
159 fajny numer ale gdybyś mógł podac imie było by przyjemniej odpowiadać w kazdym bądz razie dzięki za informacje . Ponadto zapytam się ciebie co sadzisz o powstaniu stowarzyszenia i gorąco zapraszam.
Jolu czekam na opinie nowej super protezy .Pozdrawiam was wszystkich

Re: lej 02/03/2010 13:29 #17

Witam!!!
Prosze o informacje gdzie mogłbym wymienic lej do protezy,konczyny dolnej(ponizej kolana).
Mieszkam na pomorzu dlatego prosilbym o adresy na terenie pomorza. Z góry dziekuje i mam jeszcze pytanie czy jest to refundowane przez NFZ...

Re: lej 02/03/2010 17:03 #18

• Renata
  • ( Użytkownik )
  • Renata Avatar
Witam! Bardzo prosze o informacje mój syn od 1lutego ma stała proteze z lejem silikonowym,podudzia ,czy moze ktoś mi napisac ile czasu sie chodzi w takim leju bo on jest bardzo drogi a protetyk mówił że nawet po 3 miesiacach trzeba wymienic.Tak wogóle niewiem czy nie za wczesnie ma ta proteze stała ajest to proteza Chopart ze stopaVari Evo (Ossur). Bardzo prosze o jakas odpowiedz...Pozdrawiam.....
Time to create page: 0.321 seconds