Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: KIEDY STAŁA PROTEZA

KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 12:17 #1

• agat
  • ( Użytkownik )
  • agat Avatar
WITAM PO RAZ KOLEJNY JESTEM PO OBUSTRONNEJ AMPUTACJI PODUDZI OD 4 GRUDNIA MAM PROTEZY TYMCZASOWE PROSZĘ MI POWIEDZIEĆ KIEDY NASTĄPI WYMIANA NA PROTEZĘ STAŁĄ OD DNIA KIEDY ZAKŁADAM PROTEZY MUSZĘ NAKŁADAĆ AŻ 4 SKARPETY I CZY TO JEST SYGNAŁ DO TEGO BY WŁAŚNIE TO CZYNIĆ MINĘŁO BARDZO MAŁO CZASU JESZCZE NIE PORUSZAM SIĘ ZBYT PEWNIE CHOĆ 21 DNI BYŁAM NA DZIENNYM ODDZIALE REHABILITACYJNYM I CORAZ LEPIEJ MI TO IDZIE 3 PIĘTRO ZDOBYWAM WIĘC NIE JEST ŹLE.
I ILE RAZY W CIĄGU TYCH KILKU MIESIĘCY TRZEBA TO ROBIĆ CZYLI COŚ WYMIENIAĆ PROSZĘ O ODP.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 14:06 #2

• cycuss
  • ( Użytkownik )
  • cycuss Avatar
  • Podziękowania 1
witaj
przed zrobieniem stalej protezy wymien jeszcze leje protezowe w protezach tymczasowych dostaniesz z nfz 180zł. na naprawe czasem trzeba sie wykucic ale się nalezy dotyczy jednej protezy ty masz dwie
pozdrawiam

Re: KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 17:01 #3

• agat
  • ( Użytkownik )
  • agat Avatar
leje protezowe czyli linary ale to ponad 1000 zl jeden więc chyba nie warto

Re: KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 17:15 #4

• agat
  • ( Użytkownik )
  • agat Avatar
dlaczego wasze informacje są takie niepełne ja nic z tego nie rozumiem o jaką naprawę chodzi

Re: KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 17:54 #5

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
agat,tak naprawdę wymiana leja ,gdy zakładasz 4 skarpetki powinna być wykonana,ale powinieneś to skonsultować z ortopedą terapeutą i protetykiem.Oni własciwie powinni określić czy w twojej sytuacji możesz już .wykonywać stałe protezy(jest to spory wydatek-o wiele taniej jest wymienic lej w protezie tymczasowej niż wymieniac stałą protezę).Pozdrawiam jan

Re: KIEDY STAŁA PROTEZA 28/12/2009 21:47 #6

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
dlaczego wasze informacje są takie niepełne ja nic z tego nie rozumiem o jaką naprawę chodzi

Agat, kazdy probuje odpowiedziec Ci w miare mozliwosci i adekwatnie do ... Twoich pytan.

A te sa nieprecyzyjne. Mylisz rozne pojecia - proteza, liner, lej protezowy...
To nic zlego.
Kazdy z nas kiedys zaczynal. Sprobuj moze najpierw sprecyzowac nurtujace Cie problmy. Im precyzyjniesz zapytasz, tym zrozumialsze beda odpowiedzi.

A jezeli nie znasz niektorych pojec - nie szkodzi. Ale odpowiadajacy musza to wiedziec, zeby odpowiednio wytlumaczyc.

Cieszymy sie, ze tu jestes :-)
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.345 seconds