Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Infekcja kikuta kończyny dolnej

Infekcja kikuta kończyny dolnej 05/04/2014 11:27 #25

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
To nie jest tak że ja całą służbę na nogach jestem , większość czasu siedzę przed monitorami , tak jak w tej chwili , nawet protezę zdjąłem i siedzę w fotelu. Jutro zabieram rodzinę do pizzerii na obiad , to sie bardziej zmęczę spacerem niż dziś w pracy :) . W poniedziałek 8 h przy frezarce też nie cały dzień na stojaco , ile mogę tyle na siedząco robie:))
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Infekcja kikuta kończyny dolnej 07/04/2014 17:30 #26

• Mirko
  • ( Użytkownik )
  • Mirko Avatar
Świetnie sobie radzisz- lepiej niż wielu 'pełnosprawnym', którym do jednej pracy się nie chce, a Ty ciągniesz dwie.
A jeśli chodzi o rentę, to nie masz zamiaru starać się o nią? Myślę że należy Ci się ona, choć według zusu trzeba spełnić jeszcze szereg dodatkowych warunków. Ale może trzeba by koło tego trochę pochodzić?

Infekcja kikuta kończyny dolnej 07/04/2014 17:40 #27

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
2 razy już mi odmówili, bo jestem za młody i podobno mam mozliwości przekwalifikowania do pracy umysłowej , nie mam zdrowia psychicznego na bydlaków z urzędów . Ale mam nadzieję że niejednemu z nich upier...obie nogi przy samej dupie:)

Infekcja kikuta kończyny dolnej 09/04/2014 15:17 #28

• Mirko
  • ( Użytkownik )
  • Mirko Avatar
Tak to już jest w naszym dziwnym kraju- pieniędzy nie ma tam, gdzie akurat powinny być. Urzędnicy tępo patrzą przez pryzmat przepisów, nie zauważając po drugiej stronie człowieka. A któż inny ma dbać o swoich obywateli jak nie państwo.. Powinno ono zapewnić należyte wsparcie tym, którzy go potrzebują, którym życie rzuca kłody pod nogi i sprawia że ich codzienność jest o wiele trudniejsza niż osób zdrowych.
Nie widzą tego jednak nasi włodarze. Ja chętnie oddałbym im swoje inwalidztwo, głodową rentę, odwrócił się na pięcie i pojechał gdzieś indziej układać sobie życie, aby godnie bytować i utrzymać swoją rodzinę.
Time to create page: 0.304 seconds