Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: renta socjana

renta socjana 09/11/2012 19:12 #1

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
witam, czy ktoś móglby mi wyjaśnić tak na prosty chlopski język przetlumaczyć zasady otrzymywania renty socjalnej? Bo jest tak , że mam 34 lata , mam ustalony stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym , wydany na stałe , ale nie mam udokumentowanych 5 lat pracy...na czarno sie robiło:), więc renta z zus nie przysluguje mi, a wypadek który zrobil mnie niepelnosprawnym byl pół roku temu. Po doświadczeniach w PCPR w pruszkowie to już sam nie wiem gdzie mam iść i z kim rozmawiać . Tam to jak mi zaczęli wymagania stawiać w kompletowaniu dokumentacji na dofinansowanie do protezy , to wyszlo na to że najlepiej kup sobie za swoje , a my potem MOŻE ci zwrocimy , albo i nie. Jakbym mial za co kupic te protezę to bym do nich nie szedł. Może ktoś mi coś doradzi? Pozdrawiam
Temat został zablokowany.

Re: renta socjana 14/11/2012 19:22 #2

• Joanna1
  • ( Użytkownik )
  • Joanna1 Avatar
Witaj Piotrze.
Możesz udać sie do MOPS-u, gdzie przeważnie dyżurują prawnicy, którzy nieodpłatnie udzielają porad prawnych. Także przy wyższych uczelniach prawniczych studenci nieodpłatnie udzielają porad. Może tam ci pomogą uzyskac rentę socjalną. Powodzenia
Joanna
Temat został zablokowany.
  • Strona:
  • 1
Time to create page: 0.155 seconds