Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Basen

Basen 19/07/2012 17:44 #1

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Szukam osób z okolic Krakowa lub z samego Krakowa po amputacji chętnych na basen. Lub może ktoś wie o takiej grupie osób niepełnosprawnych lub zajęć dla nich na basenie, oczywiście w Krakowie. Sama jestem po amputacji i mam wiele blizn i trochę obawiam się iść sama na basen-po prostu się wstydzę. Dobrym pomysłem byłoby stworzyć taka grupę i wynajmować basen na określony czas-wtedy by się to opłacało. Zainteresowane osoby bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam! ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Basen 19/07/2012 20:54 #2

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Sama jestem po amputacji i mam wiele blizn i trochę obawiam się iść sama na basen-po prostu się wstydzę.

Justyna, jest taki popularny niemiecki (niepelnosprawny) rysownik-karykaturzysta, Phill Hubbe.
To co napisalas skojarzylo mi sie z jedna z jego karykatur:
www.hubbe-cartoons.de/cartoons12.html

Text: "O Boze, jak nieestetycznie!"

Rozejrzyj sie, naprawde masz sie czego wstydzic ?

m.

Re: Basen 20/07/2012 08:48 #3

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Witaj Maciek! Baaardzo fajny rysunek :) uśmiałam się :) Dzięki za to i pozdrawiam cię:)

Nadal czekam na chętnych do pójścia ze mną na basen:)

Re: Basen 21/07/2012 06:13 #4

• GNIEWKO
  • ( Użytkownik )
  • GNIEWKO Avatar
Cześć , chodzę na basen od 4 lat systematycznie,dużo pływam,super sprawa!!!!!
Mieszkam dość dużym mieście ale na basenie nie było nigdy osoby po amputacji tylko ja. Myślę że wstyd jest silniejszy od chęci pływania,/wstyd chowa się do kieszeni w szatni i wychodzi się na pływalnię / ;-) :-> :->
Siemanko!!!!

Re: Basen 20/01/2013 14:59 #5

Witajcie, według mnie nie ma nic lepszego od pływania. Rok temu na rehabilitacji miałam po raz pierwszy od 5 lat możliwość wejścia do basenu. Na początku myślałam, że będę histerycznie się bała, ale ku mojemu i zdziwieni rehabilitantów ja po prostu zaczęłam pływać, czując się "jak ryba w wodzie"!
Przez całą rehabilitacje chodziłam dwa razy dziennie na basen rano z rehabilitowanymi a wieczorem z rehabilitantami :) !
Tęsknie już za tym uczuciem. Lekkości w wodzie.

a poza tym pływałam szybko jak osoba z nóżkami. Więc mogłam czuć się dumna ;) Bo niestety ale chodzić bardzo szybko nie potrafię :D

Re: Basen 24/03/2013 20:50 #6

:-) :-) paulina22,
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.358 seconds