Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;)

Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 30/03/2011 14:44 #1

• fatilpl
  • ( Użytkownik )
  • fatilpl Avatar
Witam!
mam do napisania krotką prace na temat "Życia z protezą". Moglibyście podzielić się waszymi przemyśleniami, opiniami na na ten temat, problemami jakie spotykacie. Może co dla was to oznacza, jaki jest odbiór społeczny ludzi po amputacji/ z protezami. :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 03/04/2011 09:25 #2

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
fatilpl, mogę pomóc jeśli potrafę tel 601693400 pozdrawiam jan

Re: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 03/04/2011 18:15 #3

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
fatilpl,
odzew na Twoje pytanie jest niewielki, ale to nie dlatego, ze amputowani nie maja nic do powiedzenia na temat swojej sytuacji.

Twoje pytanie sformulowales tak szeroko, ze w odpowiedzi ksiazki mozna by pisac ;-)
Jednoczesnie napisales, ze z tych odpowiedzi zamierzasz stworzyc (tylko) krotka prace.

To nie fair - oczekiwac od innych maximum, oferujac w zamian minimum.

Mysle, ze jezeli chcesz dostac wiecej wypowiedzi (bo jedna wypowiedz Jana - chocby najlepsza - to ze wzgledu na jej jednostkowosc, trudno byloby ja uznac w jakiejkolwiek pracy za reprezentatywna), musisz zadac sobie nieco wiecej trudu i w sposob przemyslany i konkretny napisac, co Cie interesuje.

Niepelnosprawnosc lub pelna sprawnosc w wyniku amputacji to nie haslo, ktore wystarczy rzucic i cala praca sama sie zalatwi.
Sprobuj zadac sobie nieco trudu, a jestem przekonany, ze zostanie to w nalezny sposob uhonorowane.

Pozdrawiam. maciek

Re: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 04/04/2011 17:54 #4

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
Maćku trafiasz w sedno-ile amputacji prawie tyle samo innych problemów.Oczywiście dla potrzeb "małej pracy"mozna trochę uogólnić, część amputacji ma te same przyczyny i uwarunkowania . Mozna więc pokazać problemy związane np. 2-3 grup.Ale w ogóle to dobrze,że młodych ludzi zapoznaja z naszymi problemami inności,może kiedyś da to pozytywne efekty-społeczeństwo władze zaczna zaczna innym okiem na nas spostrzegać .Pozdrawiam jan.

Re: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 19/07/2012 17:27 #5

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
wpadłam na pomysł że sama też napisze o tym książkę.. ehmm.. będzie o czym pisać

Re: Pytanie do ludzi po amputacji/z protezą ;) 04/08/2013 15:35 #6

• korcia11
  • ( Użytkownik )
  • korcia11 Avatar
jmwojt-mam prośbę pozwoliłam sobie napisac bo piszesz że możesz pomóc bardzo proszę może masz mejla,jestem m-c po amputacji,wszystko jest dla mnie takie nowe,tak się boje bo nie znam kolejnych kroków,bardzo proszę napisz na mojego mejla-maximo55@interia.pl,bede bardzo wdzieczna i zoobowiazana,pozdrawiam
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.349 seconds