Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Karta parkingowa

Karta parkingowa 23/11/2013 23:34 #7

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Nie wnikajac w zasadnosc takiej decyzji o przyznawaniu kart parkingowyc, chcialbym zwrocic tylko uwage, ze kryteria staja sie podobne do tych, ktore obowiazuja w wiekszosci EU.
Jako amputowanemu powyzej kolana (jednostronnie) nigdy nie przyslugiwala mi karta parkingowa.
Do otrzymania jej (w wiekszosci panstw EU) konieczna jest obustronnamputacja.

To jest podobnie jak z renta inwalidzka. Nie jestem kominiarzem, ani dekarzem. Moj zawod (sprzed wypadku) moge wykonywac nie majac nogi (lub obu nog). Dlatego nie przysluguje mi ZADNA renta inwalidzka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Karta parkingowa 24/11/2013 09:10 #8

• bodzio2
  • ( Użytkownik )
  • bodzio2 Avatar
  • Podziękowania 1
funiao1j napisał:
Czytając o nowych kryteriach przyznawania karty trochę mnie to martwi,bo mimo to ze jestem po amputacji udowej mam trzecią grupę czyli lekki stopień niepełnosprawności

Dla mnie ciekawa sprawą jest u Ciebie to że masz obecnie (stopień lekki) wydaje mi się że powinieneś mieć stopień (umiarkowany). Piszę to dlatego że mam osobę w rodzinie która też straciła kończynę dolną, również na wysokości uda, i posiada obecnie stopień niepełnosprawności (umiarkowany). I tu się pytam, od czego?, lub od kogo zależy to że są takie rozbieżności w przyznawaniu stopni niepełnosprawności przez lekarzy orzeczników na komisjach ...
Żadna droga nie jest trudna, gdy idziemy razem...

Karta parkingowa 24/11/2013 09:27 #9

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
3 grupę???ja bym stawał na komisję od nowa, jak to trzecia ?, przecież to nielogiczne ...

Karta parkingowa 24/11/2013 10:22 #10

• bodzio2
  • ( Użytkownik )
  • bodzio2 Avatar
  • Podziękowania 1
piotr33 napisał:
3 grupę???ja bym stawał na komisję od nowa, jak to trzecia ?, przecież to nielogiczne ...

Też jestem takiego samego zdania, ktoś tu nie ma po kolei w głowie, mam tu na myśli lekarzy orzekających o stopniu niepełnosprawności ......
Żadna droga nie jest trudna, gdy idziemy razem...

Karta parkingowa 24/11/2013 11:27 #11

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
ja mam znaczny przy amputacji prawej nogi , w połowie uda...ale renta mi nie przysługuje bo jestem zdolny do pracy, tylko że przed wypadkiem byłem monterem instalacji wod-kan zewnetrznych , czyli w wykopach na powietrzu...

Karta parkingowa 25/11/2013 23:05 #12

• funiao1j
  • ( Użytkownik )
  • funiao1j Avatar
Wtam. 23 lata temu po amputacji dostałem 2-gą grupe ale po kilku latach i kilku kolejnych komisjach wywalono mnie do trzeciej argumentujac to cytuję ;ze względu na istotną poprawę w stanie inwalidztwa; nie pomogło nawet odwoływanie się do sądu pracy i tak zostało do dzisiaj.Stawania na komisję raczej nie zaryzykuję bo gotowi mi jeszcze zabrać moją ręncine całe 560 zł
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.265 seconds