Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ad:Nowy wygląd strony

Ad:Nowy wygląd strony 13/10/2013 16:28 #19

• Oskar
  • ( Użytkownik )
  • Oskar Avatar
  • Podziękowania 5
Szanowny Panie Macieju,

Obserwuję ten temat i nadszedł moment, w którym nie mogę pozostać dalej obojętnym. Muszę przyłączyć się aktywnie do forum i zabrać głos.
Większość postów w temacie „Nowy wygląd strony” zostało opublikowanych przez Pana. Niestety, ledwie parę z nich jest pozytywnych. Pozostałe, ewoluując, stają się coraz bardziej czepliwe i zgryźliwe, zahaczając o początki obraźliwości [mam tu na myśli Pański post z 03.10.2013, 01:18 - cytowany zresztą poniżej].

Nie jestem typem grzecznego pantoflarza, ale też nie toleruję przejawów bezzasadnej agresji, nawet tych w łagodnej postaci. Dlatego też postanowiłem zabrać głos i zapytać, skąd w Panu tyle goryczy?... Inaczej bowiem nie umiem sobie wytłumaczyć Pańskiej zgryźliwości przejawianej tutaj w stosunku do nic Panu nie winnych Osób jakie przyczyniły się do powstania, przez większość tutejszych Użytkowników chwalonej, nowej wersji strony amputowani.pl .Czyżby jakieś fizyczne braki i jakiekolwiek inne niedostatki w swej codzienności rekompensował Pan sobie w taki niski sposób, jakim jest odgrywanie się na innych dookoła, deprecjonowanie ich pracy, a wręcz ubliżanie?

Panie Macieju, w kwestii merytorycznej… Jeden z najbliższych członków mej Rodziny też ma, niewielką logistycznie, ale sporą jeśli chodzi o portfolio, firmę Web-designerską. Przed moim wystąpieniem na forum poprosiłem Go o rzeczową i fachową opinię na temat przez Pana tutaj, w tak mało elegancki sposób, poruszany. Otóż, dowiedziałem się, że tego typu problemy w przypadku takim jak tutejsze forum i wielu podobnych są na porządku dziennym. Że ich eliminowanie należy do, jakby to określić, fazy postprodukcji, która nie tylko ma prawo, ale nawet musi zaistnieć. Że gorączkowanie się niczego w takim przypadku nie zmienia. Co więcej, kodowanie stron WWW i wszystko, co z tym związane, nie jest, jak nam laikom się wydaje, na poziomie chwycenie ołówka i nożyczek w garść, po czym wycięcia z kartki wymarzonego świata. To tyle w mocnym skrócie, bo nie chcę zanudzać wykładem, jakiego sam wcześniej wysłuchałem :)

Zatem Panie Macieju, jeśli po przeczytaniu powyższego zastanowi się Pan na spokojnie i dojdzie do wniosku, że po prostu się Pan zagalopował, to świetnie. Wystarczy w tym samym miejscu przeprosić Osobę/Osoby z Fer-Art, przyznać się do ludzkiego błędu, a wszystko będzie dobrze.

Jeśli natomiast nadal będzie Pan tkwił w swojej zaciętości, to być może jest Pan z jakichkolwiek powodów niezrealizowanym webdesigner’em. Wówczas proponuję, w czynie społecznym, dla dobra tutejszego forum i jego Użytkowników, zakasać rękawy i na własną rękę wprowadzać konieczne poprawki. Albo jeszcze lepiej, i zdecydowanie bardziej męsko, zmierzyć się z kimś, kogo działalność się deprecjonuje. Pokazać, że naprawdę w danej dziedzinie jest Pan lepszy. Tylko niestety, nawet ewentualne bycie lepszym nie zwalnia Pana z bycia kulturalnym.

Pozdrawiam z uśmiechem,
Oskar

maciek napisał:
Pani Anno,

okazuje sie, ze nie Wszystko zloto, co sie swieci :-(
Moze nie mieliscie Panstwo "najmodniejszej" strony (jezeli chodzi o wyglad), ale umieliscie Panstwo na forum umiescic wszystkie wazne informacje.

Owszem, nowa strona wyglada nowoczesnie, jest ciekawa graficznie, ale ... jest "pusta". Na forum nie ma nawet czesci tych informacji, ktore byly dotad.

Wasz nowy webdisgner twierdzi co prawda, ze "Fer Art to nie firma. Fer Art to freelancerska marka z tradycją", ale tak naprawde kazda mala "wsiowa" firma webdisgner´ska" potrafi umiescic na forum daty, ilosc postow i inne wazne informacje.
Dlaczego przekracza to mozliwosci FER ART - " freelancerskiej marki z tradycją" ?
To pozostanie zagadka.

Nowe forum jest moze i ladniejsze, ale na pewno jakosciowo gorsze.

Przy okazji pozdrowienia dla "tworcow" FER ART z Krakowa (gdzie nikt nie odwazyl podac sie wlasnego nazwiska).
Przerost formy nad trescia (to do FER ART, nie do amputowani.pl).

Pozdrawiam i prosze uzyc (jezeli to Pani pasuje) tego postu do negocjacji z pseudo-webdesignerami z "Fer Art, freelancerska marka z tradycją".
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): piotr33, Comatusapiens, hokeista

Ad:Nowy wygląd strony 14/10/2013 12:30 #20

• hokeista
  • ( Użytkownik )
  • hokeista Avatar
  • Podziękowania 1
Pana uwaga (wywód) jest na poziomie - za co dziękuję - bardzo podoba mi się co Pan napisał- to bardzo pasuje do niezadowolonych forowiczów - nie tylko na tej stronie - pozdrawiam

Ad:Nowy wygląd strony 14/10/2013 17:49 #21

• Oskar
  • ( Użytkownik )
  • Oskar Avatar
  • Podziękowania 5
Dziękuję Panie Hokeisto.
Tym bardziej cieszę się, że zabrałem głos w tym temacie. Warto było nie tylko dla swojej świadomości, ale również [a może nawet przede wszystkim], dla uzyskania takiej odpowiedzi, jak Pańska.
Pozdrawiam.
Za tę wiadomość podziękował(a): hokeista

Ad:Nowy wygląd strony 14/10/2013 20:57 #22

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Szanowny Panie Oskarze,

dziekuje za pozdrowienia z usmiechem. Odpowiadam Panu rowniez z usmiechem :-)

Owszem napisalem kilka mocno ironicznych zdan dotyczacych pracy "Fer Art, freelancerskiej marki z tradycją". Gdybym poczul potrzebe przeproszenia kogokolwiek, to kogo mam konkretnie przeprosic?

Na stronie Fer Art nie znajduje ani jednego nazwiska :-(

Czyzby wspolstworcy firmy i strony wstydzili sie wlasnych osiagniec?

Pytam, bo w mojej pracy zawsze odpowiada sie osobiscie, za sukcesy i porazki.
A wiec – kogo konkretnie mam przeprosic?

Zreszta te przeprosiny nie przyjda mi latwo.
Moja krytyka bylya merytoryczna dotyczyla dziela a nie zadnych konkretnych osob:

„umieliscie Panstwo (to do amputowani.pl) na forum umiescic wszystkie wazne informacje.”
„Na forum (w obecnej postaci) nie ma nawet czesci tych informacji, ktore byly dotad. (stan z 03.10.2013)”

Pan natomiast uzyl argumentowi ad personam:

„skąd w Panu tyle goryczy?... zgryźliwości ... Czyżby jakieś fizyczne braki i jakiekolwiek inne niedostatki w swej codzienności”

Panski argument, ze „Jeden z najbliższych członków mej Rodziny też ma, niewielką logistycznie (Fer Art?), ale sporą jeśli chodzi o portfolio, firmę Web-designerską.
Kupuje :-))

Rowniez wypowiedz, ze
„kodowanie stron WWW i wszystko, co z tym związane, nie jest, jak nam laikom się wydaje, na poziomie chwycenie ołówka i nożyczek w garść, po czym wycięcia z kartki wymarzonego świata.”

Ale, choc nie znam doswiadczenia tej osoby w teorzeniu stron www, ona mowi o kodowaniu rozbudowanej strony, natomiast „konfiguracja” forum jest jedna z prostszych elementow calosci.

Pisze Pan o" zakasaniu rękawow i na własną rękę wprowadzenia koniecznych poprawek”."
Dziekuje za propozycje.

Czy moze pan mi podac wysokosc rachunku, ktory firma Fer Art wystawila amputowani.pl, zeby wystawic Panstwu rachunek adekwatny?

Pozdrawiam rowniez z usmiechem.

m.

PS.napisal Pan. ze „Większość postów w temacie „Nowy wygląd strony” zostało opublikowanych przez Pana (czyli prze ze mnie?.”?
Wiekszosc? 7 z 20 jest wiekszoscia? :-)

Proponuje przyszle „utarczki” przeniesc na poczte prywatna. Co Pan o tym sadzi?

Pozdrawiam serdecznie i z szerokim usmiechem
[/i][/i][/b]:) m.

Ad:Nowy wygląd strony 25/10/2013 18:05 #23

• Oskar
  • ( Użytkownik )
  • Oskar Avatar
  • Podziękowania 5
Witam ponownie Panie Macieju :)

Przede wszystkim najmocniej przepraszam za tak karygodną zwłokę w odpowiedzi na Pański post.

Nie chciałbym pominąć niczego, co w Pańskiej ostatniej wypowiedzi wymaga odpowiedzi. Dlatego kolejno...

Nie wie Pan kogo konkretnie miałby/mógłby przeprosić?... Najprościej - tego, kogo konkretnie Pan obraził, czyli FerArt. Nazwiska są tu zbędne, ponieważ wykonawcą dzieła był FerArt, a nie pan Ygrekiński czy pani Iksińska. FerArt zapewne nie ma się czego wstydzić.
Przepraszać nie miałby Pan za uwagi merytoryczne, bo takowe są zawsze cenne [jeśli oczywiście są merytorycznie poprawne]. Przeprosin wymagałby tutaj zjadliwy sposób przekazania tychże uwag oraz ewidentnie obraźliwe przyrównanie, nic Panu nie winnej i przede wszystkim nie znanej, marki FerArt do "wsiowej" firmy, a także nazwanie jej twórców wprost "pseudo-webdesignerami" [wyp. z 03.10.2013]
A skoro sam Pan twierdzi, że Pańske krytyka nie dotyczyła konkretnych osób, to tym bardziej do przeprosin nie są Panu potrzebne konkretne nazwiska.

Cóż, widzę, że lubuje się Pan w niemal aptekarskiej skrupulatności. Zatem proszę bardzo - 5 postów na 12 [czyli niemal połowa] było Pańskich w dniu 03.10.2013, czyli w momencie opublikowania przez Pana postu, do którego postanowiłem się odnieść. 8 postów na 20 [nie liczę 2 moich własnych] było Pańskich, więc też prawie połowa.

Pytając o kwotę na jaką opiewał rachunek wystawiony przez FerArt zleceniodawcom ze strony amputowani.pl, z jednej stony mi Pan schlebił, a z drugiej rozbawił :) Miło mi, że aż tak wysoko mnie Pan ustawia, ale ja jestem zwykłym użytkownikiem tego Forum, nie zaś, jak widocznie Pan domniemywał, reprezentantem amputowani.pl, który dysponuje wiedzą z zakresu księgowości tejże firmy :) To się Panu udało :)

Według mnie, proponowane przez Pana, przeniesienie naszych dalszych "utarczek" na pocztę prywatną raczej nie wchodzi w grę z dwóch powodów. Po pierwsze, sprawia Pan wrażenie jakby nie czytał do końca ze zrozumieniem, więc wolę, aby tu przynajmniej inni użytkownicy Forum mogli Panu, w miarę potrzeby, wyjaśnić niezrozumiałe.
Po drugie, w mojej subiektywnej, acz rzeczowej, ocenie ta dyskusja ma sporą szansę zacząć zmierzać w kierunku jałowości. Dlatego, z szacunku dla mego czasu oraz szacunku dla pozostałych Forumowiczów w ogóle, wolałbym ją zakończyć teraz.

Panu życzę satysfakcjonującego surfowania po sieci.
Wszelkich przedstawicieli marki FerArt pozdrawiam, łączę wyrazu szacunku i życzę sukcesów :) Well done! :)

O.
Za tę wiadomość podziękował(a): hokeista

Ad:Nowy wygląd strony 04/11/2013 19:27 #24

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Panie Oskarze,

zupelnie niepotrzebnie przeprasza Pan za zwloke w odpowiedzi, wcale tej odpowiedzi nie oczekiwalem. Szczerze mowiac, nawet nie zauwazylem braku Panskiej obecnosci na forum, sorry :(

Ciesze sie natomiast, iz podziela Pan moja opinie, ze ta korespondencja jest zbedna i nalezy ja zakonczyc :)

Poniewaz – jak Pan pisze – jest Pan zwyklym uzytkownikiem tego forum, ciesze sie na Panskie przyszle posty dotyczace zasadniczych tematow tego forum – amputacji i protez.
Jak dotad wszystkie Panskie posty dotycza firmy FerArt :huh:

Konczac wiec nasza „korespondencje” na temat tej ... firmy,

pozdrawiam.
m.
Time to create page: 0.310 seconds