Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: petycja o wyższe dofinansowanie protez

petycja o wyższe dofinansowanie protez 01/03/2013 07:40 #1

• gtuptus
  • ( Użytkownik )
  • gtuptus Avatar
Od 2-3 miesięcy w internecjie krąży petycja do rządu o zwiększenie dofinansowania protez. Myślę, że należałoby rozpropagować ja na tym portalu i po prostu podpisać się za, a nóż uda się coś "ugrać"? Pozdrawiam www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9081
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: petycja o wyższe dofinansowanie protez 01/03/2013 09:11 #2

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
strona główna tego forum...poczytaj sobie o nowych dofinansowaniach, podobno od kwietnia ruszą.

Re: petycja o wyższe dofinansowanie protez 03/03/2013 21:33 #3

• funiao1j
  • ( Użytkownik )
  • funiao1j Avatar
piotr podpowiedz coś konkretniej przepraszam ale nie łapie

Re: petycja o wyższe dofinansowanie protez 04/03/2013 09:06 #4

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
NFZ ma pacjentów w głębokim poważaniu czyt. w dupie , i głowę daję że nie dorzucą do protez nic . Za to PFRON , wprowadził nowe dofinansowania na protezy , na stronie głównej forum administratorzy umieścili info nt. wysokości dofinansowań . Ale jak na razie ten program jest w fazie dojrzewania , jestem w ciągłym kontakcie z PCPR i jak coś ruszy to dam znać . Na protezę uda można uzyskać dofinansowanie 20 tys , a nawet 25 tys . Poprzednio było chyba 4 tys, więc milowy krok zrobili :))

Re: petycja o wyższe dofinansowanie protez 04/03/2013 13:28 #5

• suchydry
  • ( Użytkownik )
  • suchydry Avatar
petycję już wypełniłem a właśnie skoro na protezę uda teraz można uzyskać 20 tyś to domyślam się że na podudzie bedzie coś około 7-8 tyś . Mam rację ? wcześniej było tylko 1500 zł

Re: petycja o wyższe dofinansowanie protez 04/03/2013 13:43 #6

• gtuptus
  • ( Użytkownik )
  • gtuptus Avatar
Witajcie! Wydaje mi się, że nieco mylicie środki. W przypadku np protezy udowej, NFZ daje 2.800, a 150% z tego można otrzymać z PEFRONU (max 4.200) ale trzba spełnić pewne warunki, aby o tę kwotę się ubiegać. Teraz te środki z PEFRONU mają zostać powiększone (mają!!!!), ale te z NFZ pozostają od lat niezmienione.... Petycja dotyczy właśnie środków z NFZ im więcej osób podpiszę tę petycje, tym większe szanse na przeforsowanie, a poza tym myślę, że dobrze zrobiłby tu "szum medialny" ........
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.191 seconds