Witam, gdy rejestrowałem się na portalu AMPUTOWANI.PL to sądziłem ,że to portal na którym można się się dowiedzieć różnych ciekawych i potrzebnych dla nas amputowanych rzeczy. Uważalem i dalej tak uważam ,że jeśli ktoś chce pomóc czy doradzić to nie robi tego dla jakiegokolwiek zysku...tylko po prostu pomaga. Informacje udzielone na tym portalu okazały sie dla mnie cenne , bo nie musiałem biegać

po urzędach czy instytucjach , wiedziałem co i jak po kolei. Niestety ostatnio ww portal stal się portalem ogłoszeniowo-reklamowym!!! Dziwna sprawa ktoś dołącza i od razu ma na sprzedaz kolano czy stopę ...handel to jest na allegro , ebay czy wiele innych portali , a tu niekoniecznie. Co niektórzy wyczuli dobry zarobek na ludzkiej niepełnosprawności . Może zacznijmy wszyscy handlować protezami , to znacznie ukróci samowolke protetyków . Firmy protetyczne już są tak bezczelne , że jak masz refundację niewykorzystaną to ci za najmniejsza regulacje policza tyle co daje pfron i pcpr razem. Wiem bo to przerabiam aktualnie. Czy ja bym chciał całą protezę czy sam lej to i tak 7 tys!!! :-D bo cytuję...TO I TAK NIE PANA PIENIĄDZE... a właśnie że moje , ja płacę podatki jak każdy, Kolano kompletne c-leg z roku 2011 w tej chwili na ebay USA kosztuje 22 tys , w polsce 100 tys !!! ja wiem że to używane ale taka różnica??? Szkoda że nie kończyłem technikum ortopedycznego , tylko mechaniczne

na pewno u mnie marże byłyby duzo nizsze niz u konkurencji, bo największym wyzwaniem jest lej...reszta jest do zlożenia samodzielnego , potrzebne ze 4 klucze imbusowe :-P
pozdrawiam ,Piotr