Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: SPORT

SPORT 03/03/2011 07:53 #1

• ( Gość )
witam!!!
mam na imię Mateusz i jak wielu z was jestem po amputacji którejś konczyny, w moim przypadku jestem po amputacji obustronej na wysokosci podudzia jestem młody bo dopiero co skoncze 22 lata a nogi straciłem w wieku 18 lat, moim problem jest sport bo kocham ruch i jak sami wiecie ze po utracie konczyny ta nasza ruchowosc jest zachwiana w 99 %, i tworze ten temat bo go nie znalazłem na forum a jak juz jest to przepraszam za ponowne napisanie,
a chodzi mi o to zebyscie pisali co robicie, jaki sport waw odebrano i czy cos robicie zeby do nie go wrucic :-)
czekam na wiele odpowiedzi!??????????
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: SPORT 03/03/2011 08:01 #2

• ( Gość )
to moze ja zaczne:)
jest wiele sportow jakie uprawiałwm ale bardziej sztuki walki np; boks, kalaki, kinboxing, a ponadto; piłka nozna, tenis stolowy, siatkowka:P noi i kulturystyka:P
noi do kultorystyki wrociłem i jazda na rowerze, ale moje serce chce wiecej!!
i pytanie czy da sie jezdzic na snowboardzie na protezach??

Re: SPORT 03/03/2011 14:51 #3

• Marti
  • ( Użytkownik )
  • Marti Avatar
Jeśli chodzi o snowboard, to masz własne kolana, więc pewnie dasz radę, najlepiej spróbować samemu. Ale może na początek filmik, który udowadnia, że da się, doda Ci trochę odwagi do tej próby, bo wiadomo, początki są najgorsze ;)

Re: SPORT 03/03/2011 20:40 #4

• ( Gość )
bardzo mi sie spodobał ten filmik, tylko jakie ona miała stopy i leje?? bardzo aktywne chyba ?? jak sie chce to sie da

Re: SPORT 04/03/2011 08:03 #5

• Piotrek
  • ( Admin )
  • Piotrek Avatar
  • Podziękowania 1
Moim ulubionym sportem podjętym po amputacji jest pływanie. Pływałem wyczynowo kilka lat, a teraz chodzę dla własnej satysfakcjo-rehabilitacji :).
Moim ulubionym stylem był kraul (styl dowolny) oraz Delfin (motylkowy).
Podejmuje też ostatnio szermierkę na wózkach, która jest zupełnie inną dyscypliną, wyzwalającą dużą dozę rywalizacji. Tutaj niezbędna jest bardzo duża precyzja oraz skupienie.
Obie dyscypliny dają możliwość poznania wielu przyjaznych osób :-D
Filmik fajny, snowbord to wyższy stopień wtajemniczenia nie mówiąc o podwójnej amputacji.

Re: SPORT 05/03/2011 06:40 #6

• ( Gość )
powiem szczerze ze nie u mniem plywac:P he byc moze dlatego ze mam daleko do jakichkolwiek zrodeł wody,
ale szermierka to wydaje sie fajnym sportem:P wiec zycze powodzenia
a co powiesz o koszykowce?? ten sport zyskuje co raz wieksza slawe w polsce
Time to create page: 0.270 seconds