Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Genium

Genium 22/09/2013 20:47 #13

Cena potwornie wysoka, ale różnica między innymi protezami kolosalna. Mam szczęście użytkować ją od pół roku i jestem zachwycony.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Genium 22/09/2013 21:43 #14

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
@donpakeros,

jestes wsrod forumowiczow (prawdopodobnie) jedynym, ktory tak dlugo uzywa Genium.
Masz wiec juz spore doswiadczenie.
Mam pytanie : jaki wykonujesz ruch,zeby idac do tylu pokonac przeszkode?
Chodzi mi o sytuacje, w ktorej cofajac sie, musisz podniesc proteze i przekroczyc nia przeszkode?
Np. w lesie zbierajac grzyby, robiac kilka krokow do tylu, przekroczyc lezacy konar?

Jaki masz na to sposob uzywajac Genium?

pozdrawiam. m.

Genium 23/09/2013 15:54 #15

Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. W opisanej przez Ciebie sytuacji przeszedłbym nad konarem przodem. Pokonywanie dużej przeszkody w ten sposób jest nienaturalne i nawet osoba zdrowa nie wykonywałaby takich wygibasów.Przy przechodzeniu przez przeszkodę robię ruch kikutem do tyłu i podnoszę kikut do góry resztę proteza robi sama. Trudno to opisać słowami- jeżeli znajdę chwile, to nagram zachowanie protezy na przeszkodzie. Mogę umieścić filmy z początków użytkowania i takie, po kilku miesiacach

Genium 23/09/2013 16:17 #16

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
donpakeros napisał:
Pokonywanie dużej przeszkody w ten sposób jest nienaturalne i nawet osoba zdrowa nie wykonywałaby takich wygibasów.- jeżeli znajdę chwile, to nagram zachowanie protezy na przeszkodzie. Mogę umieścić filmy z początków użytkowania i takie, po kilku miesiacach

donkaperos, masz racje, ale uzywajac c-leg udawalo mi sie to. Z Genium sobie nie poradzilem :(
Fajnie byloby, gdybys mogl zamiescic te filmy.
Wbrew pozorom uzycie Genium (jezeli chce sie wycisnac z niego maximum), nie zawsze jest tak proste;-)

Pozdrawiam. m.

Genium 23/09/2013 17:01 #17

Wróciłeś do c-leg? Żeby wykorzystać wszystkie możliwości genium potrzeba czasu. Nadal się uczę. U mnie dochodzą jeszcze przyzwyczajenia do kontrolowania protezy wynikające z 23 lat użytkowania zwykłych protez. Miałem trudności w tym, żeby zaufać protezie i przestać na siłę nad nią panować. Najtrudniejsze było opanowanie wchodzenia po schodach- ze względu na moją masę i krótki kikut. Dziś dobrze sobie radzę na schodach. Wyślę Ci film po 2,5 miesiąca użytkowania genium.

Genium 23/09/2013 22:08 #18

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
donpakeros napisał:
Wróciłeś do c-leg? ... Wyślę Ci film po 2,5 miesiąca użytkowania genium.

Fajnie. Czekam na film.

Nie, nie wrocilem do c-leg. Mam je caly czas (juz trzecie). Genium tylko testowalem kilka dni.
Mam niejaki problem, zeby przekonac mojego chirurga, ze potrzebuje Genium. Grywamy razem i on widzi mnie czesto na odcinku 7 - 8 kilometrow. Uwaza, ze i tak nie da sie lepiej chodzic.
Chyba bede musial w koncu z nim przegrac ;-)

Testowalem Genium. To, o czym pisalem, nie wychodzilo mi.

Czekam na film. Pozdrawiam. m.
Time to create page: 0.250 seconds