Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Genium

Genium 07/06/2013 07:06 #1

• Michał
  • ( Użytkownik )
  • Michał Avatar
Witam, miałem ostatnio przyjemność wypróbować kolano Genium, a zaczęło się tak że zaproszono mnie na pokaz tego kolana zaraz za polską granicę do niemiec. Po szybkich trzech godzinach ustawiania pochodziłem tam jeszcze dwie przed niemiecką publicznością i zaproponowano mi pożyczenie go na cały tydzień. Jednym słowem, rewelacja. Kolano jest bardzo bezpieczne o czym nie raz się przekonałem. Fajną sprawą jest również wchodzenie po schodach :) i pokonywanie różnych przeszkód... No ale to wszystko skończyło się wczoraj i zamontowano mi moje super kolanko 3R80 po małych regulacjach. A przy okazji to chciałem jeszcze dodać że w niemczech takie kolanka refunduje w całości państwo :) Pozdrawiam wszystkich.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Genium 07/06/2013 10:17 #2

• Comatusapiens
  • ( Użytkownik )
  • Comatusapiens Avatar
  • Podziękowania 7
W polskich warunkach koszt około 240 000 zł, przy przewidywanym czasie działania około 8-9 lat przy rozszerzonej gwarancji (ale niestety podwyższa koszt zakupu) :( Przy ostatniej znanej mi refundacji 2800 zł raz na trzy lata potrzeba zbierać refundację przez 260 lat XD.

Tym nie mniej kolanko zaiste zacne!

Re: Genium 07/06/2013 11:43 #3

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
240 tys ??? matko boska ,niemożlwe chyba....aaa chyba że ceny z wawki podajesz...

Re: Genium 07/06/2013 12:08 #4

• Comatusapiens
  • ( Użytkownik )
  • Comatusapiens Avatar
  • Podziękowania 7
£50,000 w WB
$90,000 w USA

Podana przeze mnie cena 240 tyś. jest z zeszłego roku, po dłuższej nieco technicznej rozmowie ze specjalistami z Krakowa.

C-leg z pełnym oprzyrządowaniem, stopą, lejem itp to też często ponad 100 tysięcy złotych :(.

Jakkolwiek wyobrażam sobie, że cena jakoś się obniży z czasem, to mimo wszystko wątpię, żeby kiedykolwiek nówkę C-leg można było kupić w cenie np Maucha, KX06, czy VGK... i to niezależnie od miejsca dokonywanego zakupu...

Re: Genium 07/06/2013 20:34 #5

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
chciałem jeszcze dodać że w niemczech takie kolanka refunduje w całości państwo :).

Michal, gwoli scislosci - nie panstwo refunduje w calosci takie kolana, lecz kasy chorych (ubezpieczeniowe), to nie sa panstwowe instytucje.

Pozdrawiam. m.

Re: Genium 07/06/2013 21:17 #6

• funiao1j
  • ( Użytkownik )
  • funiao1j Avatar
Ale miło się zrobiło,może lepiej nie wiedzieć o tym by było.
Aż mi się zjeżył włos na głowie gdy zobaczyłem te ceny
Time to create page: 0.276 seconds