Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Staw Kolanowy

Staw Kolanowy 09/01/2013 10:48 #1

Witam
Jestem tu nowy Artur
Mam pytanie kto z was używał stawu kolanowego 3R80 bo przymierzam się do zmiany pod koniec roku jak pieniążki uzbieram obecnie użytkuje cztero osiowe ale co chwila trzeba cos ustawić chodzę w nim już ponad 4 lata , interesuje mnie żywotność czy jest to kolanko problemowe
Pozdrawiam
romik1969
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Staw Kolanowy 11/01/2013 20:16 #2

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Artur,

jakis czas chodzilem na 3R80 (starsza wersja).
Jednoczesnie testujac rozne elementy protez dla instytutu badawczego zajmujacego sie protezami, mialem okazje chodzac na innych kolanach., porownac je do 3R80.
W mojej opini 3R80 jest najlepszym kolanem mechanicznym na rynku. Oczywiscie nie jest porownywalne z kolanami sterowanymi mikroprocesorami, ale tak naprawde niewiele im ustepuje. Zwlaszczcza przy naprzemiennym schodzeniu po schodach i po pochylej.

To kolano rzeczywiscie jest bezproblemowe, ale ... zeby wykorzystac jego (duze) mozliwosci musisz zainwestowac duzo cierpliwosci w dokladne ustawienie.

Piszac duzo cierpliwosci, mam na mysli bardzo precyzyjne ustawienie. Kolano to nie toleruje zmian ustawien o caly obrot klucza, musisz robic je naprawde minimalnymi obrotami srub i to co najmniej w dwoch plaszczyznach. Idealne dopasowanie moze zajac nawet kilka dni, ale efekt jest naprawde tego warty.

Poza tym, to kolano daje frajde z chodzenia na nim tylko osobom aktywnym. Osoby mniej aktywne lepiej radza sobie z 3R60.

Pozdrawiam.
maciek

Re: Staw Kolanowy 11/01/2013 21:36 #3

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Do Piotra 33

dostalem Twoja wiadomosc na prywatna poczte.
Odpowiedzialem.
Jednak odpowiedz nie pokazuje sie wsrod "wyslanych" :-(

Piotr33, czy moja odpowiedz doszla?
m.

Re: Staw Kolanowy 11/01/2013 23:03 #4

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
tak dzięki..

Re: Staw Kolanowy 12/01/2013 19:45 #5

witam
dziękuje maciek za odpowiedz
może jeszcze ktoś się wypowie na temat tego kolanka jak z serwisem po gwarancyjnym czy to dużo kosztuje
pozdrawiam
romik1969
romik1969
  • Strona:
  • 1
Time to create page: 0.295 seconds