Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: nowa protezy

Re: nowa protezy 26/10/2010 18:01 #7

• cycuss
  • ( Użytkownik )
  • cycuss Avatar
  • Podziękowania 1
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: nowa protezy 24/03/2011 15:57 #8

• Artur81
  • ( Użytkownik )
  • Artur81 Avatar
Witam
mam do sprzedania używaną 3 miesiące protezę uda modularną z miękkim pokryciem ciałopodobnym 33.10.17-90.30 ze stawem kolanowym TOTAL KNEE OR 1900 i adaptorem piramidowym OR 2025
cena nowej protezy wynosi ok 13.000 zł
Proponuję cenę 4500 zł do negocjacji
Więcej informacji pod nr tel.609 352 737

Re: nowa protezy 25/03/2011 17:52 #9

• ula
  • ( Użytkownik )
  • ula Avatar
No juz raz napisałeś, więc po co się powtarzasz? Kupno używanej przez inną osobę protezy to kiepski pomysł.Nie polecam bez względu jak rewelacyjna mogłaby być cena?

Re: nowa protezy 10/05/2011 17:20 #10

• aneczka37
  • ( Użytkownik )
  • aneczka37 Avatar
Witajcie
Za pare dni robie nowe protezy.Jestem po amputacji obu konczyn dolnych podudzia(mam swoje kolana) .Czytałam sporo o stopach CETERUS LP.Czy ktos wyprobował te stopy firmy Ossur?Zastanawiam sie ktora wybrać Vari Flex EVO czy ta pierwszą? Proszę O poradę.
Chciałabym nadmienic ze prowadze bardzo aktywny tryb zycia, chodze po gorach i jezdze na rowerze, nosze ciezkie zakupy.Moja waga to 70 kg przy zwroscie 168.
Prosze o pomoc?

Variflex kontra Ceterus 11/05/2011 09:28 #11

• smakosz
  • ( Admin )
  • smakosz Avatar
  • Podziękowania 1
Witam cię Aniu. To co napisałaś o sobie i wnioskując z nica jesteś młodą osobą wymagasz solidnej i dynamicznej stopy która nie powinna cię w żadnym stopniu ograniczać a pomagać w codziennym życiu. Pytając się o w/w stopy mogę kilka rzeczy podpowiedzieć i na co należy zwrócić uwagę. Stopa Ceterus bardzo ciekawe rozwiązanie ponieważ mamy połączenie stopy z włókna węglowego i amortyzatora pochłaniającego przeciążenia pionowe oraz umożliwiający rotację do wewnątrz lub zewnątrz bez konieczności odrywania stopy od podłoża. Stopa dynamiczna z bardzo dobrym zwrotem energii wspomagająca odbicie od podłoża z trzy letnią gwarancją. Jedynym ograniczeniem dla niektórych użytkowników to wysokość całej stopy gdzie przy twoim poziomie amputacji istotna sprawa - około 15 cm - nie mam pojęcia czy masz odpowiednią długość kikuta. Variflex evo stopa dynamiczna i o większym zwrocie energii dodatkowo system EVO dostarcza w każdym momencie kontaktu z podłożem, użytkownik otrzymuje większą stabilność i płynność w momencie przejścia z pięty na palce. Dodatkowo Vari flex występuje w dwóch wysokościach gdzie można dobrać do danego miejsca, dystansu pomiędzy kikutem a podłożem. Gwarancja także trzy lata.
Jeżeli będzie możliwość to przed zakupem sugeruję wypróbowanie dwa w/w rodzaje stóp i sama będziesz mogła organoleptycznie stwierdzić co ci odpowiada.
Na koniec mojego długiego wpisu to możesz zastanowić się również nad stopą Elation ,która daje możliwość regulacji wysokości obcasa od 0 d0 5 cm (możesz zmieniać buty od balerinek do szpilek) co dla kobiet a nią przecież jesteś istotna sprawa.
pozdrawiam i powodzenia życzę
technik ortopeda
www.ortocentrum.com.pl

Re: nowa protezy 12/08/2012 13:34 #12

Kry5ia, hejko tak wygląda moja proteza zrpobiona w limanowej www.facebook.com/photo.php?fbid=39690863...p;type=1&theater
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.248 seconds